skip to Main Content

Risico op accubranden neemt toe

Accu’s en batterijen zitten tegenwoordig overal in. In apparatuur, gereedschappen, telefoons, voertuigen, maar ook in zonnepanelen en energieopslagsystemen. Ook in uw bedrijf bevinden zich waarschijnlijk meerdere batterijen en accu’s. Door de toename in elektrische apparatuur neemt het brandrisico toe. Besteed daarom eens extra aandacht aan een veilige omgang met apparatuur in uw bedrijf. Waar kunt u aan denken?

Laad apparatuur overdag op, als er iemand bij is en het liefst in een goed geventileerde ruimte waar geen open vuur en/of vonken aanwezig kunnen zijn.

Haal de oplader uit het stopcontact als de accu vol is. Als de oplader te lang in het stopcontact zit, kan de accu te heet worden en kan er kortsluiting ontstaan.

Voorkom dat de accu te warm wordt tijdens het opladen of dat de warmte niet goed weg kan. Leg hem op een harde ondergrond, dek hem niet af en leg hem niet in de zon.

Gebruik geen verlengsnoer, maar laad direct via het stopcontact op.

Een niet-gebruikte accu loopt leeg en kan daardoor beschadigen. Laad daarom accu’s die u weinig gebruikt toch eens per drie maanden op.

Gebruik altijd de originele accu's en opladers van een voertuig of apparaat. Namaak-opladers kunnen de accu beschadigen en dat is brandgevaarlijk.

Als een accu stoot of valt, kunnen componenten daarin beschadigen of breken. Dan kan er brand ontstaan, soms zelf pas een tijd later. Vervang daarom de accu als die gevallen is.

Maak de plek rondom de acculader vrij van brandbare zaken, zoals stof en rommel.

Laat uw apparatuur regelmatig checken door een specialist. Door veroudering of na een val kan de accu beschadigd raken. Instabiele batterijen zijn brandgevaarlijk.

Bel 112
Als een accu vlam vat, is die brand moeilijk te blussen. Bovendien komen er gassen en rook vrij die extreem giftig zijn. Houd daarom bij brand afstand, grijp niet zelf in. Bel 112 en laat het blussen over aan professionals. Zorg er verder voor dat een brand altijd snel gedetecteerd wordt, bijvoorbeeld met een brandmeldsysteem dat verbonden is met uw smartphone of rookmelders met doorschakeling naar een meldkamer.

Voorkomen en verzekeren
Bij een brand kan de schade groot zijn omdat gebouw en inventaris in vlammen kunnen opgaan. En als uw bedrijf vanwege de brand een tijd stilligt, daalt uw omzet terwijl uw bedrijfskosten doorlopen. Niet zelden is een grote brand daardoor het einde van een onderneming. Brand voorkomen is dus uitermate belangrijk. Maar als er toch iets gebeurt, wilt u kunnen rekenen op vergoedingen van uw verzekeraars. Breng dus samen met ons de risico’s van brand in kaart en bespreek de verzekeringsoplossingen.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search