skip to Main Content

Meer consumenten lenen voor verduurzaming woning

Volgens de vergelijkingssite blijkt dat het aantal leningen met een groen doel op dit moment ruim anderhalf keer hoger ligt dan in 2023. Het gemiddelde leenbedrag voor verduurzaming van de woning stijgt van 16.521 in 2023 naar 21.107 euro dit jaar, een stijging van bijna 28 procent.
Verduurzaming van de woning valt in het onderzoek van Geld.nl onder de overkoepelende categorie ‘Verbouwen’. Dat het aantal leningen voor duurzaam wonen toeneemt, is opvallend. Het percentage leningen voor verbouwen in het algemeen loopt namelijk iets terug. Verbouwen blijft met ruim 19 procent van de aanvragen ook in de eerste helft van 2024 het tweede belangrijkste leendoel. Wel is dit percentage iets teruggelopen ten opzichte van 2023. Toen leende nog meer dan 23 procent van de kredietaanvragers voor een verbouwing. 
De belangrijkste reden om te investeren in het verduurzamen van de woning, is besparen. Zo blijkt uit een grootschalig onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek in 2023 naar duurzaam wonen. Hierin gaf 43 procent van de ondervraagden aan vooral geld op de energierekening te willen besparen. Op de tweede plaats gevolgd door het milieu (27 procent). 13 procent van de ondervraagden noemde het verbeteren van het wooncomfort als hoofdreden voor verduurzaming.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search